Övriga filmer

Mr & Mrs Smith

Filmen som blev början på en romans , Mr & Mrs Smith med Brad Pitt och Angelina Jolie i huvudrollerna hade premiär 2005 och regisserades av Doug Liman. Det finns en film med samma namn från 1941 i regi av Alfred Hitchcock men de har inget mer än namnet gemensamt.

Filmen handlar om två yrkesmördare som dolt för varandra sitt riktiga yrke, sanningen kommer fram när de får i uppdrag att mörda varandra.

Gycklarnas afton

Gycklarnas Afton i Regi av Ingemar Bergman ett drama från 1953.

Harriet Andersson , Åke Grönberg och Hans Ekman spelar huvudrollerna i denna film i cirkusmiljö.

 

Gladiatorernas Hämnd

La rivolta dei sette , är en Italiens film med premiär 1964 som handlar om hur några gladiator slavar gör uppror mot sina herrar i antikens Grekland.

Tony Russel ( född Anthony Russo) spelade bla Zorro i filmen Behind the Mask of Zorro 1965.

Detta är väl inte ett mästerverk att minnas direkt i hans karriär ...

Partisanernas Hämnd

The Enemy General 1960, ännu ett exempel på märklig Svensk översättning av ett Engelskt originalnamn. Med Van Johnson i en huvudroll , han fick aldrig någon Oscars nominering men har en stjärna på Hollywood Walk of Fame.

Filmens handling är att en agent från OSS samarbetar med Franska motståndsrörelsen och kidnappar en Tysk General.

Knallhård Ungdom

Verbrechen nach Schulschluss , en Tysk film från 1959 efter en novell av Walther Ebert.

Peter van Eyck har en av huvudrollerna som Dr Knittel. Här syns också Heidi Brühl som också deltog i melodifestivalen 1960 och 1963.

Oss Skojare Emellan

La vie d'un honnête homme , Fransk film från 1953 med Michel Simon , även den kände Louis de Funes har en roll i filmen. Tydligen dubbades filmen till Svenska 1953 med Stig Järrel som röst.

Tin Cup

Sällan har väl Golf varit sexigare än i filmen Tin Cup med Kevin Costner som avdankad proffsspelare och Rene Russo som hans elev , med Don Johnson som den konkurerande både om golfen och kvinnan. premiär 1998 

California Holiday

Spinout med Elvis Presley i huvudrollen hade premiör Oktober 1966 i USA. Elvis spelar här Mike McCoy som är dels gitarrist i ett band och dels racerbilförare. Han är i filmen jagad av tre kvinnor som alla vill gifta sig med honom. Bilen Elvis tävlar i är en AC Cobra 427 som kom 1964, möjligen kan det vara en orsak att se filmen ...

Det är min Musik

Det är min Musik kom 1942 , en dramafilm om en ung musiker Jan-Erik Wallbo som spelas av Nils Kihlberg som blir förälskad i Instrumentmakarens dotter Inga Bergius , här spelad av Eva Henning.

Kritikerna skrev 1942 att "så länge det musicerades i filmen var den alldeles utmärkt" 

Affischen är ritad av Eric Rohman 1891-1949 en av de stora illustratörerna ibland Svenska Filmaffischer.

Trasiga Änglar

We´re no Angels kom 1955 och hade Svensk premiär 16 Januari 1956 på Olympia i Stockholm.

En speciell sak med denna visning var att den gick i Vistavision, en Vidfilm/högupplöst variant av 35 mm filmen. Vistavision kom 1954 och användes emdast under några år vid premiärer då speciell projektor utrustning krävdes. Denna affisch kommer troligen från Olympia i januari 1956.

Humphrey Bogart, Aldo Ray, Peter Ustinov tillsammans med Joan Bennet hade huvudrollerna i denna komedi som handlar om tre brottslingar som ska fly från Djävulsön ( långt innan Steve McQueen gjorde det i Papillon 1973)

Tahiti, Paradisön

Och nog har Walter Bjorne den Svenska Filmaffischens gigant fått till det här , en förförisk Maea Flohr på stranden och en leende ung man i vattnet. Filmen kom 1957 och ärligt talat har jag ingen aning om vad den handlar om. 

Legenden om Bagger Vance

Filmen som kom 2000 med Will Smith ,Matt Demon och Charlize Theron är en drama film som utspelar sig i Georgia 1931. Innehåller trots allt en hel del fina Golf scener och är jack Lemmons sista film, trots att han inte nämns på affischen.

Savage Pampas

En Argentinsk Västern ? Från 1966 med hollywood profilen Robert Taylor från Dimmorna Bro i huvudrollen. Detta är en Tysk affisch från 1966. 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

04.06 | 19:06

Har ett glas i nysilver, typ likör, märkt Swedish American Line Kungsholm

...
19.01 | 11:56

har en komod från svensk amerika linjen
Är det av inrresse? Den innefattar vattentank o hamdfat. Och ör jätte vacker.
Mvh anne jones.Nås på sms. 0761911677

...
15.12 | 21:32

Hej Eivor,
Har du någon sort som jag inte har med ?
Christer

...
15.12 | 19:27

Jag har massor av tändsticksaskar

...
Du gillar den här sidan