Västern filmer

De Stredo För Sin Rätt

Tao Roots som den hette i original hade Svensk premiär 10 januari 1949. Den utspelar sig under det Amerikanska inbördeskriget och har stjärnor som Van Hedlund och Susan Hayward i huvudrollerna, även Boris Karloff som kanske mest är känd för sin roll som Frankensteins monster medvetkar i filmen. Affischen är ett original tryckt i Stockholm 1948. 

Kalabalik i Dodge City

The Gunfight at Dodge City som den hette original kom 1959 med Joel McCrea och Julie Adams i huvudrollerna. Joel McCrea spelar här Bat Masterson en revolverman som förutom att skjuta ner korrumperade sheriffer, blir kär i två kvinnor. Pauline spelad av Julie Adams och Lily , spelad av Nancy Gates. 

De Vandrade Västerut

Thunder in The Sun som den hette på originalspråket hade premiär 8 februari 1960 på biografen Anglais i Stockholm. Historien utspelar sig 1850 och skildrar Baskiska nybyggare i Vilda Västern kämpandes för att bygga upp ett nytt liv. Huvudrollen spealas av Jeff Chandler som tragiskt nog dog endast 43 år gammal efter blodförgiftning under en operation. Här ser vi ochså återigen Susan Hayward som 1959 fick en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll i filmen "Jag vill Leva" .

Affischen tryckt 1959.

Sju Vågade Livet

Kultklassikern bland alla Västern filmer kom 1960 med en stjänspäckad rollista , filmen är i sig en nyinspelning av Akira Kurozawas film " De Sju Samurajerna "från 1954.

Yul Brynner, Charles Bronson , Steve Mc Queen, Horst Buchholz, Robert Vaughn, James Coburn och Brad Dexter spelade de sju. John Sturges som regisserade filmen fick även lovord från Kurozawa som sa sig vara mycket nöjd med filmen.

Som affisch samlare är den nog ett måste om man älskar Västern filmer.

Här en Tysk affisch med det spännande namnet " Die Glorreichen Sieben"   Att lägga märke till är att Horst Buchholz , den ende Tyske skådespelaren i filmen och som spelade ynglingen Chico i filmen står med stora bokstäver på affischen. 

Eli Wallach hade den något otacksamma uppgiften att spela skurken Calvera

Indian Killer

Eller Massacre at Fort Perdition eller som här Massacre at Fort Grant , många namn har denna film fått sedan premiären 1964. I Sverige hade den premiär 1965 under namnet Indian Killer.

Detta var en Spansk "taco" Västern som handlar om nybyggare som blir överfallna av indianer och tar sin tillflykt till ett övergivet fort (Grant, Perdition) där de blir belägrade.

Affischen är en Amerikansk original affisch från 1964.

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

08.05 | 09:43

Hej Zanne,
Jo jag har en puderdosa som jag misstänker är liknande , men kan ändå vara intressant 😊
maila herrsundtorp@hotmail.se om du vill sälja

...
04.05 | 22:35

Hej har en puderdosa svart o guld m 3 kronorfrån gripsholm som min mor åkte på ngngång på slutet 50-talet. Är du intresserad? 0735 395 395 zanne von Eyben

...
04.06 | 19:06

Har ett glas i nysilver, typ likör, märkt Swedish American Line Kungsholm

...
19.01 | 11:56

har en komod från svensk amerika linjen
Är det av inrresse? Den innefattar vattentank o hamdfat. Och ör jätte vacker.
Mvh anne jones.Nås på sms. 0761911677

...
Du gillar den här sidan