Mer Lobbykort

Fruktan Är Mitt Vapen

Fruktan är mitt vapen kom 1972 och baseras på ännu en av Allister McLeans böcker. Barry Newman och Suzy Kendall har huvudrollerna.

Jag har 13 kort i samlingen 

U-Båt Anfaller

Run Silent, Run Deep var original titeln på denna Krigsfilm med Clark Gable och Burt Lancaster i huvudrollerna. Den hade Sverigepremiär 15 september 1958. Gable spelar en Ubåts kapten som är ute efter hämnd på en Japansk Jagare som sänkte hans förra Ubåt.

Jag har 48 kort i samlingen från filmen.

Rio Grande

I Danmark gavs det ut små filmprogram i storleken 200x100 mm ca.. De var på 8 sidor och innehöll en sammanfattning av handlingen och en del snygga bilder från filmerna. 
Rio Grande med John Wayne i huvudrollen kom 1950 och regisserades av den store John Ford. 

my Darling Clementine är en annan av John Fords klassiker med Henry Fonda i huvudrollen

Marilyn Monroe

Även Filmtidningar från tiden kan passa i samlingen , här ett nummer av Picture Show från 10 Sept 1955 med Marilyn Monroe på framsidan. Bilden är från filmen Seven Year Itch eller Flickan Ovanpå som den hette i Sverige. Dessa gamla originaltidningar kan vara ganska eftersökta bland samlare. 

Och Marilyn är alltid Marilyn eller hur ....

Once upon a Time in the West

Eller Harmonica en Hämnare , som den Svenska titeln var 4:e Augusti 1969 när den hade premiär.

Ännu ett mästerverk av Sergio Leone som skapade " Dollar filmerna med Clint Eastwood. Här har han samlat Charles Bronson, Henry Fonda , Jason Robards och den underbara Claudia Cardinale i ett episkt äventyr. Bilden visar öppningsscenen helt i Leones stil , där en av skurkarna ser Bronson kliva av tåget utan häst och fäller kommentaren  - Verkar som vi har en häst för lite. Och Bronson svarar kallt - Nej, ni har två hästar för mycket...

Sedan följer närbilder av ögon, svettiga pannor och ryckningar i läppar. Ett måste för alla Westernälskare och där ett munspel spelar en av huvudrollerna.

Senaste kommentarer

08.05 | 07:43

Hej Zanne, Jo jag har en puderdosa som jag misstänker är likna...

04.05 | 20:35

Hej har en puderdosa svart o guld m 3 kronorfrån gripsholm som mi...

04.06 | 17:06

Har ett glas i nysilver, typ likör, märkt Swedish American Line Kungsholm

19.01 | 10:56

har en komod från svensk amerika linjen Är det av inrresse? Den inne...