Standardsida

Le Brigand au Grand Coeur

Rebellen hette den på Svenska och Der Schinderhannes på originalspråket Tyska .

Filmen är från 1958 och har Curd Jurgens och Maria Schell i huvudrollerna. Det är en historia om den laglöse Schinderhannes i 1700 talets Tyskland.

Här en Fransk originalaffisch från 1958 med mustiga färger och bildspråk.

Ringo ! Such dir einen Platz zum Sterben !

Ja så kan också en film heta , denna Italienska spagetti Västern från 1968, har Jeffrey Hunter och  Pascale Petit i huvudrollerna.

jeffrey Hunter hade sin stora stund i John Wayne filmen Förföljaren 1956 för att sedan spela Jesus i filmen King Of Kings 1961, han dog 1969 bara 42 år gammal.

Pascale Petit är en Fransk skådespelaerska som medverkat i mer än femtio filmer, och har bland annat gestaltat Cleopatra.

Detta är en Tysk Affisch från 1969 då filmen kom upp på Tyska biografer. 

Roses de Sang

Eller So Red the Rose , är en film som utspelar sig under det Amerikanska Inbördeskriget. 
Filmen hade premiär 1935 och här är en Belgisk original affisch med text på Franska och Nederländska. Walter Conolly och Margaret Sullivan är de stora namnen. Margaret led av depressioner och dog under oklara omständigheter 1960 bara 50 år gammal.

Le Venegeur Agit Au Crepuscule

Decision at Sundown, eller Desperat Hämnare som den hette när den hade premiär 21 April 1958 i Sverige. Liksom filmen ovan är Randolph Scott med i denna Västern. Detta är en Belgisk original affisch från 1957 med text på två av de officiella språken, Franska och Nederländska. Wraak Bij Zonsondergang låter väl spännande ...

Indian Killer

Eller Massacre at Fort Perdition eller som här Massacre at Fort Grant , många namn har denna film fått sedan premiären 1964. I Sverige hade den premiär 1965 under namnet Indian Killer.

Detta var en Spansk "taco" Västern som handlar om nybyggare som blir överfallna av indianer och tar sin tillflykt till ett övergivet fort (Grant, Perdition) där de blir belägrade.

Affischen är en Amerikansk original affisch från 1964.

Det Blodiga Sundet

Eller Blood Alley , filmen hade premiär 1955 och var en av två med giganterna John Wayne och Lauren Bacall, den andra filemn var " The Shootist "  1976.

Här är en Belgisk Filmaffisch från 1955 med det spännande namnet L´Allee Sanglante 

Filmen är en äventyrshistoria där John Wayne spelar Kaptenen Tom Wilder vars fartyg blir kapat av Kinesiska Kommunister.

En fantastiskt historia där Lauren Bacall är suverän som alltid.

Below the deadline

Detta är en USA Affisch från 1936, Below the deadline , en thriller där en man blir oskyldigt misstänkt för ett mord och fejkar Sin egen död för att kunna återvända och leta efter de riktiga mördarna. 

Senaste kommentarer

08.05 | 07:43

Hej Zanne, Jo jag har en puderdosa som jag misstänker är likna...

04.05 | 20:35

Hej har en puderdosa svart o guld m 3 kronorfrån gripsholm som mi...

04.06 | 17:06

Har ett glas i nysilver, typ likör, märkt Swedish American Line Kungsholm

19.01 | 10:56

har en komod från svensk amerika linjen Är det av inrresse? Den inne...