Autografer

Rory Mcillroy

Om man samlar på saker , som jag gör och börjar med någon ny aktivitet som tex Golf , tar det inte lång stund innan man samlar på något förknippat med det.

Tex autografer av världens Golfspelare 

Här en Golfhatt från Thailand signerad av Rory Mcillroy med 20 segrar (2022) på PGA Touren varav 4 Majors och 5 Ryder Cup starter är han en av världens bästa golfspelare.

Annika Sörenstam

Man kan inte prata golf utan att komma in på Annika Sörenstam , med 10 ! Majorsegrar och 93 segrar på proffstouren är hon en av världens absolut bästa golfspelare.

Har deltagit i Solheim Cup 8 gånger och har gjort en 18 håls runda på 59 slag vilket i sig är en extrem bedrift under tävling.

Här en signerad keps från Callaway för vilket märke hon är ambassadör.

Liselotte Neumann

Lotta Neumann var den första Svenska som vann en Major med sin seger i US Woman Open 1988 och visade därmed vägen för kommande storstjärnor, hon vann 13 segrar under sin karriär och deltog 6 gånger i Solheim Cup.

Här en signerad keps från Solheim Cup , är inte säker men tror att den är från 1990 eller 1992 

Henrik Stenson

Det är svårt att samla på svensk Golf utan att ha något av henrik Stenson , han var den förste manlige Svenska spelaren som vann en Major 2016 när han vann The Open Championship i Skottland. Han tog samma år silver vid OS i Rio de janerio och han varit som bäst på 3:e plats i världen 2016. Och 2023 kommer han att var kapten för det Europeiska laget i Ryder Cup en ära för varje golfspelare.

Här en signerad golfboll , att signera just golfbollar är inte så populärt eftersom det är av förklarliga skäl svårt att skriva på dom, men en del brukar göra det och de är eftersökta samlarobjekt.

Alexander Norén

En arvtagare till Henrik Stenson ? Ja många spådde att Alexander Norén skulle bli nästa stora Svenska stjärna , och med en 8:e plats på världsrankingen 2017 och deltagande i Ryder Cup 2018 ( där han besegrade Bryson deChambeau i sin singelmatch såg det ljust ut , men under senare tid har han inte riktigt lyckats att återupprepa sina framgångar från 2018-19.

Här en signerad golfboll 

Catrin Nilsmark

Sverige har många begåvade golfspelare som har gjort internationella avtryck, Catrin Nilsmark är en av dem. Hon var den yngsta Solheim Cup kaptenen någonsin när hon fick jobbet 2003 och hon hade uppdraget även 2005, dessutom spelade hon i Solheim Cup 5 gånger mellan 1992-2000.

Hon har en seger på LPGA Touren och tre segrar på EuropaTouren i bagaget.

Här en signerad golfboll.

Robert Karlsson

Och självklart måste man ha autografen från hemklubbens egen store son, Robert Karlsson.

han är med sina 11 segrar på PGA European Tour den Svensk med flest segrar på Touren genom tiderna , har också spelat i Ryder Cup två gånger.

Här en signerad golfhandske , något som är populärt att samla på och lättare att signera än golfbollar.

Phil Mickelson

Det går inte att prata, spela eller samla på Golf utan att nämna Phil Mickelson , kanske en av de absolut mest underhållande och skickligaste golfarna genom tiderna.

Med 5 Major segrar ( varav en 2021 när han var 50 år gammal ) och 45 segrar på PGA Touren är han en av de största inom herrgolfen. Om inte Tiger Woods hade varit som bäst under samma tid skulle nog Phil varit världsetta utan tvekan. Men 2006 var han tvåa i världen bakom just Tiger.

Något okänt fakta är att han har påbrå från Åland , hans farfar var finlandssvensk och föddes på Åland. Så lite Svensk är han allt ...

Här en Golfhandske signerad av Phil 

Jesper Parnevik

Ännu en Svensk legendar inom golfen, han har 4 segrar på PGA touren och 4 på European Tour och var som bäst rankad sjua i Världen.

Han har också en av de märkligare autografer jag sett, här ett något annorlunda objekt, ett kort med hans autograf och bitar av hans tröja ! Ja allt går tydligen att samla på.

Inbee Park

Sydkoreanska golfspelaren Inbee park är en av Världens bästa kvinnliga Golfspelare , med 7 Majors segrar och 21 vinster på LPGA har hon skapat sig ett namn bland eliten. Hon tog också Guld i Os 2016.

Här ett signerat kort av stjärnan från OS 2016

Nick Faldo

Sir Nicholas Alexander "Nick" Faldo är en legend inom golfen, den Brittiska spelaren har vunnit 6 Majors och spelat i Ryder Cup 11 gånger, vilket är mer än någon annan.

Här hans autograf med ett foto .

Tiger Woods

Nu undrar alla som läser denna sida , var är Tiger då ?

Historiens bäste golfspelare med 10 Majors och 82 !! segrar på PGA Touren , och den som har legat längst på världsrankingen som etta ( 264 veckor i sträck )

Nej, jag har faktiskt ingen autograf av Tiger , men jag har några ganska ovanliga Samlarkort vilket är en tröst och jag misstänker att det någon dag dyker upp en signerad handske eller liknande i samlingen, för vem kan vara utan det...

Här ett kort i toppskick ( klass 10 av 10) ur serien Legends Sports 2001

Senaste kommentarer

08.05 | 07:43

Hej Zanne, Jo jag har en puderdosa som jag misstänker är likna...

04.05 | 20:35

Hej har en puderdosa svart o guld m 3 kronorfrån gripsholm som mi...

04.06 | 17:06

Har ett glas i nysilver, typ likör, märkt Swedish American Line Kungsholm

19.01 | 10:56

har en komod från svensk amerika linjen Är det av inrresse? Den inne...